Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför är Halland så bra på mat? Se Anna-Maria Spaniol från Hallands Matgille berätta i klippet. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Därför har Halland blivit hetaste matlänet – uppmärksammas internationellt

Uppdaterad
Publicerad

Halland uppmärksammas återigen för sina matupplevelser. Denna gång när internationella restaurangsajten Eater.com rekommenderar Halland som en av elva platser i världen dit matälskare bör resa 2023. Se halländska matexperten lista tre faktorer som gör Halland till det hetaste matlänet just nu.

Matsajten pekar ut 16 restauranger som gör Halland värt att besöka. Länet har de senaste två åren också fått sina första två stjärnkrogar i Guide Michelin.

Vi har besökt Hallands Matgille för att ta reda på vad som är framgångsfaktorn för Halland som matlän. Se verksamhetsledaren Anna-Maria Spaniol berätta i klippet ovan.

Det här är Hallands matgille

Projektet Hallands matgille drivs av Signerat Halland med stöd av EU och Region Halland.

Syftet är att stärka livsmedelssektorn i Halland genom ett förbättrat nyttjande av regionens resurser.

Av den totala budgeten på 22,7 miljoner kronor (2018-2023) kommer 40 procent från Europeiska regionalautvecklingsfonden och 60 procent från Region Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.