Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bakom räddningsaktionen för Laholms tidning ligger en grupp av 15-20 laholmare med Mats Olofsson och Thomas Borggren i spetsen.

Därför köper de Laholms tidning

Uppdaterad
Publicerad
Se laholmarna Thomas Borggren och Mats Olofsson berätta varför de köper utgivningsbeviset för Laholms tidning efter konkursen.

Bakom räddningsaktionen för lokaltidningen i Laholm ligger en grupp av mellan 15 och 20 laholmare. I spetsen finns Thomas Borggren och Mats Olofsson.

Papperstidning och webb

De har köpt loss utgivningsbevis och tidningens arkiv från konkursboet. Det innebär att de har köpt rätten att ge ut en publikation under namnet Laholms tidning.

Redan samma dag affären blev klar höll de nya ägarna ett möte med de uppsagda journalisterna på LT för att diskutera en eventuell framtid.

– Vi tänker oss en papperstidning och en väldigt aktiv webbsida, säger Thomas Borggren.

Kan överlämna ägandet

De nya ägarna har dock inte direkt någon medievana, och de är inte heller främmande för att lämna utgivningsbevis och ägandeskap vidare om de hittar någon seriös medieaktör som är beredd att garantera en framtid för tidningen i Laholm.

– Men på det här sättet har vi i alla fall räddat utgivningsbeviset och arkivet, säger Mats Olofsson.

Laholms tidning begärdes i konkurs den 23 oktober. Två dagar senare kom det sista, eller åtminstone det senaste, numret av Laholms tidning ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Laholms tidning

Mer i ämnet