Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Journalisterna Rickard Gustafsson och Johan Wilmarstrand Jönsson utgör nya Laholms tidnings redaktion som gör comeback i pappersform på lördag. Foto: SVT

Laholms tidning gör comeback

Publicerad

Laholms tidning är tillbaka – och till helgen har den nya gratistidningen premiär.
– Det känns fantastiskt roligt. Vi fyrdubblar vår läsarkrets, säger Rickard Gustafsson, en av tidningens två journalister.

Anrika Laholms tidning försattes i konkurs i höstas, men efter ett stort lokalt engagemang såldes till slut utgivningsbeviset till gratistidningen Lokaltidningen under våren 2019.

På redaktionen i Laholm produceras just nu nyheter för fullt då nypremiären närmar sig med stormsteg. Enligt redaktionens två medarbetare, Rickard Gustafsson och Johan Wilmarstrand Jönsson, är stämningen hoppfull.

– Det känns väldigt tryggt med nya, starka, ägare i ryggen. Det är Danmarks största mediekoncern, säger Rickard Gustafsson.

Läsarhjälp

Två personer ska nu bevaka samma område som sju personer tidigare gjort. Att få in tips från invånarna är därför a och o, menar de båda kollegorna.

– Vi har lång erfarenhet av att göra ett journalistiskt arbete i Laholms kommun. Jag är i från Laholm och har alltid bott här, men det är klart att vi kommer behöva mycket hjälp av våra läsare, säger Johan Wilmarstrand Jönsson.

I klippet ovan får du en smygtitt på den nystartade redaktionen.

SVT rapporterade · Vad betyder morgontidningen för dig?

Nu stänger vi chatten för i dag! Tack för era synpunkter!
06.24
God morgon Halland! Vad betyder morgontidningen för dig? Läser du den på papper eller digitalt? Var med och tyck till!
06.47
Nyheterna på Svt-appen har stor betydelse för mej, jag kollar hela tiden där. Frågan är varför svensk nyhetsmedia har så få nyheter om dagen? Det händer ju tusentals fler viktiga saker i Sverige varje dag?
07.00
Läser alla större tidningar samt de lokala på nätet varje dag. Pappers har jag slutat med för miljöns skull.
07.21
Jag prenumererar på en rikstäckande tidning som jag läser på morgonen. Under dagen följer jag nyheterna i mobilen på SVT och Aftonbladet.
09.05
Hejsan jag har en privat tomt och en grind vi ber att tidningen ska komma upp till huset istället så sätter dom tidningen i grinden och om det börjar regna så förstörs tidningen och då kan vi inte läsa den. //Edvin
09.37
Jag älskar att läsa en papperstidning till frukost! Att läsa i paddan är inte samma sak. Nu skall vi inte få tidningen i dörrbrevlådan längre, utan alla skall ner i trapphuset för att hämta den i postboxen. Detta blir en stor försämring, får se om jag fortsätter prenumerera.
Var bor ni och vilken tidning är det ni prenumererar på?
/Mattias, reporter
11.57
Att läsa morgontidning är att läsa gårdagens nyheter.
12.38
bra för att elda marsgmellos
12.38
Bra när man får slut på toapapper

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Laholms tidning

Mer i ämnet