Journalisterna Rickard Gustafsson och Johan Wilmarstrand Jönsson utgör Laholms Tidnings nya redaktion som gör comeback på lördag. Foto: SVT

Laholms tidning gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

Laholms tidning är tillbaka – och till helgen har den nya gratistidningen premiär.
– Det känns fantastiskt roligt. Vi fyrdubblar vår läsarkrets, säger Rickard Gustafsson, en av tidningens två journalister.

Anrika Laholms tidning försattes i konkurs i höstas, men efter ett stort lokalt engagemang såldes till slut utgivningsbeviset till gratistidningen Lokaltidningen under våren 2019.

På redaktionen i Laholm produceras just nu nyheter för fullt då nypremiären närmar sig med stormsteg. Enligt redaktionens två medarbetare, Rickard Gustafsson och Johan Wilmarstrand Jönsson, är stämningen hoppfull.

– Det känns väldigt tryggt med nya, starka, ägare i ryggen. Det är Danmarks största mediekoncern, säger Rickard Gustafsson.

Läsarhjälp

Två personer ska nu bevaka samma område som sju personer tidigare gjort. Att få in tips från invånarna är därför a och o, menar de båda kollegorna.

– Vi har lång erfarenhet av att göra ett journalistiskt arbete i Laholms kommun. Jag är i från Laholm och har alltid bott här, men det är klart att vi kommer behöva mycket hjälp av våra läsare, säger Johan Wilmarstrand Jönsson.

I klippet ovan får du en smygtitt på den nystartade redaktionen.

SVT rapporterade · Vad betyder morgontidningen för dig?

Laddar in inlägg...

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Laholms tidning

Mer i ämnet