En eller flera laholmare kan vara intresserade av att driva Laholms tidning vidare i framtiden. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Laholms tidning kan leva vidare – utgivningsbeviset sålt

Uppdaterad
Publicerad

Utgivningsbeviset för konkursdrabbade Laholms tidning blev på tisdagen köpt av en person med lokal förankring. Det meddelar nu konkursförvaltaren, Otto Hallgren.
– Han vill få igång en tidning igen, säger Hallgren.

Den 25 oktober delades det sista numret av Laholms tidning ut sedan den blivit försatt i konkurs två dagar tidigare. Redan än vecka senare hade flera intressenter hört av sig till konkursförvaltaren och förhört sig om möjligheterna att köpa tidningen.

Och på tisdagen stod det klart att laholmaren Mats Olofsson har köpt tidningens utgivningsbevis och arkiv och därmed också namnet Laholms tidning.

– Han och ett antal ytterligare laholmare är intresserade av att, om möjligt, få igång en tidning igen framöver, säger Otto Hallgren.

Möte med LT-journalister

Enligt köparen Mats Olofsson är det en grupp av mellan 15 och 20 laholmare som står bakom köpet.

Bakom räddningsaktionen för Laholms tidning ligger en grupp av 15-20 laholmare med Mats Olofsson och Thomas Borggren i spetsen. Foto: Fredrik Magnusson/SVT

Målet är att kunna få igång en utgivning av Laholms tidning igen – i någon form.

– Vi har i dag haft ett möte med journalister som var anställda på Laholms tidning fram till konkursbeskedet. Vi förde fram en tre, fyra idéer för att höra om de tyckte det var något intressant. Men vi kan i nuläget inte lova dem några jobb, säger Mats Olofsson.

”Inga större pengar”

Utgivningsbeviset gäller till och med 2028 och pengarna för det går in i konkursboet. Men hur mycket det köptes för vill Otto Hallgren inte avslöja.

– Men det är inga större pengar, det är bara att konstatera. Det hade varit en annan sak om det hade varit ett utgivningsbevis för en framgångsrik tidning.

Bakom tidningens konkurs låg en flera år lång och fruktlös kamp för att bli lönsam. Till sist tog kampen slut. Runt 2 000 prenumeranter var för få – och däri låg grundproblemet, berättade styrelseordföranden Sven Fritzson i samband med konkursbeskedet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Laholms tidning

Mer i ämnet