Laholms tidning har fått en köpare – Lokaltidningen. Foto: SVT

Lokaltidningen köper Laholms tidning

Uppdaterad
Publicerad

Namnet Laholms tidning kommer leva vidare efter konkursen. Det står klart efter att gratistidningen Lokaltidningen i dag går ut med att de köper utgivningsbeviset.

Den 23 oktober begärdes Laholms tidning i konkurs. Tre veckor senare stod det klart att en grupp laholmare med företagaren Mats Olofsson i spetsen köpt loss utgivningsbeviset och tidningsnamnet från konkursboet.

Avsikten var då att hitta en lösning för att få tidningstiteln att leva vidare i någon form. Förhandlingar ska ha ägt rum med flera parter och nu står det klart att utgivningsbeviset säljs vidare till Lokaltidningen mediecenter Sverige AB.

Företaget ger i dag ut gratistidningen Lokaltidningen, med bland annat nyhetssajt och pappersedition för Laholm och Båstad.

Under namnet Laholms tidning ska man nu både driva en nyhetssajt och en gratisutdelad papperstidning. Företaget planerar för att bemanna en lokal redaktion i Laholm, enligt en artikel i Lokaltidningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Laholms tidning

Mer i ämnet