Kvinnan blev svårt misshandlad av sin kollega. Foto: SVT

Rånoffret: ”De fick vad de förtjänade”

Uppdaterad
Publicerad

Det går fortfarande inte en dag utan att hon tänker på det hon drabbades av under rånet mot Maxrestaurangen i Falkenberg.

På hamburgerrestaurangen jobbade tre kvinnor den kvällen som rånarna slog till.

En av dem var själv med och riggade så att rånet kunde genomföras. De två andra misshandlades av de maskerade rånarna, en av dem så allvarligt att en rånare också döms för mordförsök.

Maxrånet

Rånaren i fråga var själv anställd på serveringen, och kollega med kvinnan som han slog besinningslöst med kofot. Han döms till nio års fängelse.

Läs mer: Så föll domarna efter Maxrånet

Den misshandlade kvinnan säger till SVT Nyheter Halland att hon efter att ha sett domen nu kan känna en viss lättnad.

– De fick vad de förtjänade. Det känns som en rimlig påföljd.

Känns det rättvist på något sätt?

– Ja, lite. Det går aldrig att känna att jag skulle vilja göra om det här. Men det känns som att de fick det straff de skulle ha.

Räknar med en överklagan

Hon tror dock att hon kommer kunna lämna händelserna bakom sig och gå vidare riktigt än. Hon räknar med att åtminstone någon av de dömda rånarna kommer att överklaga domen vidare till hovrätten.

– Det är ju inte över förrän jag inte har ont längre. Men någonstans måste det ju ha ett slut så att jag kan försöka gå vidare, säger hon.

”Jag måste fortfarande vila”

Hon blev slagen mot kroppen och huvudet och försökte värja sig med händerna. Ben i båda armarna bröts. Hon har fortfarande ont i armarna och är inte helt tillbaka i arbete, utan är fortfarande i arbetsträning.

– Jag måste fortfarande vila. Tar jag en disk får jag ta det lugnt sedan. Men jag tänker att jag måste ta mig tillbaka helt. Annars har de ju vunnit.

Att få ett slut på smärtan rent fysiskt är en sak. Men kommer det någonsin gå över psykiskt? Det är inget varken hon eller någon annan kan svara på.

Har du dagar när du inte tänker på det här?

– Inte än. Det dyker alltid upp någonting.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maxrånet

Mer i ämnet