Maggan Ek och Peter Bengtsson har livestreamat över 250 timmar under pandemin för att bryta på isoleringen för de med psykisk ohälsa. Foto: SVT

De har livestreamat över 250 timmar kultur under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Det började som ett projekt för att personer med psykisk ohälsa inte skulle behöva känna sig isolerade på grund av pandemin. Det kommunalt finansierade Kulturnätverket Dramalogen har nu livestreamat workshops – i över 250 timmar. I nuläget finns inga planer på att sluta.

– Många behöver sammanhang och det här är ett slags sätt att vara med varandra lite mer på riktigt, säger Peter Bengtsson, kulturarbetare på Dramalogen.

Det är genom projektet Kulturhus mot psykisk ohälsa som Dramalogen sänder sina dagliga elvasändningar på Facebooksidan Dramalogens Aula. Projektet går ut på att man ska må bättre med hjälp av olika konstformer så som musik, dans och teater.

Livesändningarna startades i slutet av mars. SVT Nyheter Halland var på plats vid första sändningen.

Nu har de sänt över 250 timmar och mer om vad de bjudit på, och hur det varit att livestreama berättar Peter Bengtsson och Maggan Ek mer om i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet