Idrottskonsulenten Katharina Nilsson förklarar varför Hallands idrottsförbund har börjat erbjuda digitala möten med idrottsföreningar. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Nya knepet – digitala möten för att rädda föreningslivet

Uppdaterad
Publicerad

För att hjälpa de många idrottsföreningarna som har det tufft just nu på grund av coronakrisen, har hallands idrottsförbund börjat erbjuda digitala möten.

– Att föreningen känner sig sedd tror jag är viktigt. Att man känner att det är någon som lyssnar när vi har det lite utmanande just nu, säger Katharina Nilsson, idrottskonsulent på Hallands idrottsförbund.

Mötena kallas för riskanalyser där Hallands idrottsförbund RF-SISU, försöker hjälpa föreningarna att strukturera organisationen.

– Behovet var väldigt stort hos föreningarna just nu – att se var de står, vad de har för utmaningar, och vad som händer om ett och ett halvt år om de fortfarande påverkas (av coronaviruset red.anm.), säger Katharina Nilsson.

Klicka på klippet för att höra vad en Claes Åkerberg, som är ordförande i en idrottsförening, tycker om att mötas digitalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet