I klippet berättar Tim Scheja, årskurs 9, varför han tror att flera elever gör som honom och besöker lovskolan i år. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Tim Scheja, 16: ”Många halkar efter och hinner inte ikapp”

Publicerad

På Åsaskolan ser man ett ökat behov av lovskolorna på grund av pandemin och distansundervisningen. Tim Scheja, 16 år, berättar varför han valt att gå i lovskola.

– Jag tror att många känner att de halkar efter och inte hinner ikapp, och att de vill gå på lovskolan för att jobba upp betygen, säger Tim Scheja, årskurs 9 på Åsaskolan.

Klicka på klippet för att se Tim Scheja, årskurs 9, och Åsaskolans lovskolsamordnare Nicole Lundborg, berätta vad de tror är anledningen till att fler elever besöker lovskolan i år.

Åsaskolan har delvis distansundervisning fram till och med veckan efter påsklovet, där en tredjedel av eleverna turas om med att studera hemifrån, medan resterande elever studerar på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet