Foto: Polisen

Fårslakt på pizzeria – ingen döms för djurplågeri

Uppdaterad
Publicerad

De två män som stod åtalade för djurplågeri efter att de misstänktes ha skurit halsen av två får frias nu i Varbergs tingsrätt.

Det var under sommaren 2015 som ett vittne såg två män i 30-årsåldern anlända till en pizzeria i Falkenbergs kommun med två får på ett gallersläp. Fåren hittades senare döda i ett skjul med halsarna avskurna.

LÄS MER: Får fick halsar avskurna på pizzeria

Männen åtalades bland annat för djurplågeri, men rättegången kantades av förseningar och inställda förhandlingar, däribland efter att huvudvittnet inte dykt upp i rätten.

Männen frias

Domen mot männen kom under måndagseftermiddagen i Varbergs tingsrätt. Den ena mannen döms för snatteri, våldsamt motstånd samt brott mot djurskyddslagen då han forslat fåren på en öppen släpkärra i hög fart på motorvägen mellan Halmstad och Falkenberg. Mannen som körde bilen med släpet döms även för för olovlig körning.

LÄS MER: Rättegång för fårslakten inställd

Enligt domen kan inte åklagaren utesluta att ytterligare personer har varit inblandade. Han kan inte heller bevisa att de åtalade männen varit delaktiga i slakten. Båda männen frikänns därför från åtalet om djurplågeri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.