Verksamhetsledaren på Hallands Matgille, Anna-Maria Spaniol, vid de trasiga stånden på Österskans. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Drive-through på Österskans förstörd

Uppdaterad
Publicerad

Den drive-through som byggdes upp på Österskans i centrala Halmstad under förra veckan för att stötta det lokala restauranglivet har vandaliserats. Trästånden har välts omkull och slagits sönder någon gång under natten mellan fredagen och lördagen.

– När man gör någonting positivt, som det här blev, är det så tråkigt att någon måste förstöra, säger Anna-Maria Spaniol, verksamhetsledare på Hallands Matgille som står bakom initiativet.

Historien om drive-throughn i Halmstad verkar bli kortlivad. Regerings senaste restriktioner om förbud mot sammankomster med mer än 50 personer leder till att drive-througn inte kommer att kunna fortsätta. Istället måste matgillet lista ut andra sätt för att hjälpa restauranglivet.

I klippet berättar Anna-Maria Spaniol mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet