En ödelagd motorväg i höjd med Sandsjöbacka och den ekodukt vars problem gjorde att trafiken fick ledas om. Foto: SVT

E6 öppnar igen

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket meddelar nu på fredagsmorgonen att trafiken släpps på i båda riktningar mellan Kungsbacka norra och Lindome.

Tidigt på morgonen vid kvart i fem släpptes trafiken på i norrgående riktning mellan Kungsbacka norra och Lindomemotet. Vid kvart över sex släpptes den på även i södergående riktning.

Läs mer: Delar av ekodukt rivs

Detta är tidigare än vad som meddelats igår, då Trafikverket trodde att vägen skulle hållas helt avstängd fram till klockan sex på fredagkvällen.

”Arbetat på bra”

– Sent på torsdagen trodde vi att vägen skulle kunna öppna till klockan nio på fredagen, men de har arbetat på bra under natten så vägen kunde öppna redan vid sex-tiden på morgonen, säger Katarina Wolffram och fortsätter:

– Anledningen till att arbetet blev klart tidigare än väntat var att vi ville ha god marginal när vi gav prognosen under torsdagen.

På fredagen kom uppgifter om att vägen skulle stängas nattetid under fyra nätter framåt, eftersom Trafikverket inte är klara med att riva brons överbyggnad. På eftermiddagen meddelade dock Trafikverket att detta inte kommer att bli nödvändigt eftersom man vill minimera trafikpåverkan.

Vägen hålls nu öppen

Senaste budet är att vägen förblir öppen, även under kommande nätter. Trafikverket ska också utreda varför stöttorna knäcktes.

Det var under natten till torsdagen som E6 stängdes helt eftersom delar av den ekodukt som byggs på platsen riskerade att rasa.  Igår meddelade Trafikverket att delar av ekodukten skulle rivas på grund av det inträffade. Den nygjutna delen av bron behövde gjutas om.

Trafikverket upprättade en krisledning för att hantera situationen under torsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekodukten i Sandsjöbacka

Mer i ämnet