Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi ser att det finns brister”, säger Annica Sommar, utvecklingschef på förvaltningen för vård och omsorg i Kungsbacka. Foto: SVT

Efter branden i Kungsbacka – kommunens utredning avslutad

Uppdaterad
Publicerad

Efter villabranden i Kungsbacka där två personer dog och två hemtjänstpersonal skadades inledde Kungsbacka kommun en lex Sarah utredning. Nu är utredningen avslutad och händelsen bedöms inte som ett missförhållande, enligt lex Sarah.

Däremot visar händelsen på andra brister i verksamheten med informationsöverföring.

Det har bland annat funnits information hos biståndsenheten som inte har förts över till nattorganisationen, vilket innebar att det fanns information om paret som personalen inte hade kännedom om när de åkte på larmet.

Kraftig villabrand i Kungsbacka

Men enligt utredningen går det inte att fastställa att händelsen hade kunnat undvikas, även om personalen känt till informationen. Händelsen bedöms som exceptionell och hade inte kunnat förutsägas av de vaga misstankarna som fanns, enligt utredningen.

Starta klippet för att höra Annica Sommar, utvecklingschef på förvaltningen för vård – och omsorg, om hur de jobbar framåt nu.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisutredningen om mordbranden i Vallda i Kungsbacka är avslutad. Den slår fast att mannen som bodde i huset är den som orsakat branden. Både mannen och hans fru omkom. Foto: Peter Osterberger/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kraftig villabrand i Kungsbacka

Mer i ämnet