I klippet ovan berättar Hravn Forsne (M) ordförande i vård- och omsorgsnämnden och Ermin Škorić (S), ledamot om hur de ser på beslutet. Foto: SVT

Efter hårda kritiken – Kungsbacka förlänger inte avtalet med Vardagas äldreboende Kolla

Uppdaterad
Publicerad

Kungsbacka kommun väljer nu att inte förlänga avtalet med Vardagas äldreboende Kolla. Det beslutades på ett möte i nämnden för Vård och Omsorg på onsdagen. Beskedet kommer efter att flera externa rapporter riktat kritik mot vårdföretaget. 

Avtalet mellan kommunen och företaget gällande Kolla äldreboende sträcker sig till sista oktober 2022. Därefter kommer verksamheten att övergå i kommunens regi.

För att säkra upp vården på Vardagas fyra äldreboenden i kommunen har förvaltningen för vård- och omsorg nu fått i uppdrag att ta fram åtgärdsplaner utifrån den externa utredningen.

Granskningen inleddes efter att elva personer dött under pandemin på Kolla äldreboende. 

I klippet ovan berättar Hravn Forsne (M) ordförande i vård- och omsorgsnämnden och Ermin Škorić (S), ledamot mer om beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.