Halmstad BTK. Från vänster: spelarna Ibrahima Diaw, Mattias Karlsson och Elias Ranefur. Foto: SVT och Göte Karlsson.

En match till – sen kan HBTK vara guldmästare

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad Bordtennisklubb har nu chans att kamma hem SM-guldet. Eftersom laget leder med 1-0 i matcher mot Eslöv kan torsdagens andra finalmatch bli avgörande. Och trots att motståndarna har en historia av att vara tuffa står Halmstadspelarna rakryggade.

– Jag tror vi har stor chans att vinna, särskilt med tanke på att vi möter dem på hemmaplan. Det är en fördel, säger Ibrahima Diaw som ursprungligen kommer från Frankrike.

Det har varit en kämpig väg fram till finalen. Förra veckan vann Halmstad över Söderhamn med 4-2 och under tisdagen besegrade de Eslöv i första finalmatchen. Men det var på håret.

Senaste guldet 2003

– Vi låg under nästan hela matchen. Det blev sudden death och vi drog längsta strået. Men nu måste vi ladda om, säger spelaren Elias Ranefur.

Eslöv är kända för att vara hårda motståndare. De har 12 SM-guld bakom sig och det här blir deras 14:e raka final. Senast Halmstad BTK vann SM-guld var 2003.

– De vinner allt som oftast känns det som. Men vårt lag är i bra form, säger Elias Ranefur.

Trött efter VM

Den tredje spelaren från Halmstad BTK som går upp mot Eslöv är Mattias Karlsson. Han var nyligen med och tog hem bronset för Sverige i världsmästerskapen – något som blev en rejäl urladdning.

– Man är fortfarande lite trött. Men det är kul nu när det hettar till i finalspelet. Kommer vi upp i samma nivå som senaste matchen kan vi verkligen utmana dem. Det vore skönt att få avgöra på hemmaplan, säger Mattias Karlsson.

Om Halmstad BTK inte vinner under torsdagen får de en ny chans mot Eslöv på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.