Erling Cronqvist (C) är kommunstyrelsens ordförande i Laholm. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Erling Cronqvist(C): ”Det här var inte oväntat”

Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande i Laholm, Erling Cronqvist (C), har nåtts av informationen att detaljplanen för strandhotellet i Mellbystrand har överklagats. Han menar att det var väntat och att folk som vill stoppa något alltid hittar saker att trycka på.

– Vi var egentligen förberedda på detta. Den här föreningen är ju inte de enda som varit kritiska, säger Erling Cronqvist (C) till SVT Nyheter Halland.

Han påpekar att detaljplanen består av 380 sidor och att den innehåller många utredningar, vilket innebär att man utrett sakfrågan från alla håll och kanter. Därför håller han inte med föreningen Strandmiljö Laholm om att det hanterats oprofessionellt.

– Nej, det får stå för dem. Vill man inte ha något så letar man efter olika sätt för att sätta stopp för det. Jag hoppas inte att de får gehör för sin överklagan, säger kommunstyrelseordföranden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.