Klicka på klippet för att höra vd Magnus Wernersson berätta om varför de tog beslutet. Foto: Falkenbergsrevyn

Falkenbergsrevyn återbetalar biljettköpare – backade efter Konsumentverkets besked

Uppdaterad
Publicerad

Falkenbergsrevyn ändrar sitt beslut om att endast erbjuda presentkort för inställda föreställningar, nu kan de som köpt biljett även få biljetten återbetald.

Falkenbergsrevyn duckade till stor del coronapandemin, majoriteten av föreställningarna blev av och revyn slog rekord i biljettförsäljning. Men de sista 15 föreställningarna var tvungna att ställas in.

Till en början erbjöds konsumenterna kompensation i form av presentkort till senare föreställningar, men när Konsumentverket gick ut med att konsumenter har rätt att få återbetalning i pengar var det flera som hörde av sig.

– Då tog det inte många dagar för oss att känna att det var lite som Don Quijote, att slås med väderkvarnar, vi kände att det är bättre att vi ger publiken två val, presentkort eller återbetalning, säger Falkenbergsrevyns vd Magnus Wernersson.

Totalt handlar det om 6 000 biljetter till ett värde av drygt tre miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.