I klippet förklarar Ulf Järnhammar varför han anmäler Falkenbergsföretaget som producerar årets fars på Vallarna till Allmänna reklamationsnämnden. Foto: Privat & Kristian Åkergren/SVT

Åsa-Nisse på Vallarna skjuts upp – publiken får inte pengarna tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen Åsa-Nisse-föreställning i sommar för Ulf Jämhammar och hans fru från Lund. Han är en av dem som nu anmält Falkenbergsföretaget 2Entertain till Allmänna reklamationsnämnden efter att ha fått biljetter till 2021 istället.

– Vi vet ju inte vad som händer nästa år. Det kanske inte passar in att ta oss till Falkenberg då, säger han.

Produktionsbolaget 2Entertain, med säte i Falkenberg, har under våren och sommaren fått ställa in och skjuta upp föreställningar på teatrar runt om i Sverige, bland annat Häxorna från Eastwick på Cirkus i Stockholm, Stulna kyssar på Lisebergsteatern i Göteborg och Alla tiders Åsa-Nisse på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg.

Får inte pengarna tillbaka

I inget av fallen erbjuds publiken att få pengarna tillbaka för köpta biljetter, utan man får istället biljetter till föreställningar vid senare tillfälle.

Coronaviruset i Halland

Falkenbergsföretaget får nu den ena anmälningen efter den andra emot sig i Allmänna reklamationsnämnden (ARN). En av dem som anmält är Lundabon Ulf Jämhammar som skulle ha gått på fars i Falkenberg i sommar.

I klippet förklarar Ulf Jämhammar varför han anser att besökare till årets fars på Vallarna bör få pengarna tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet