Fem bekräftade fall av coronavirus i Halland

Uppdaterad
Publicerad
Under måndagsmorgonen kom beskedet om att en person testats positiv för coronaviruset i Kungsbacka kommun. Under måndagseftermiddagen meddelar Region Halland i ett pressmeddelande att det rör sig om ytterligare fyra personer i Halland.

Fyra nya fall av coronaviruset har bekräftats i Halland, totalt har fem personer bekräftats ha viruset. Smittspårning pågår nu, enligt Region Halland.

Totalt har 150 personer provtagits i Hallands län för coronaviruset. Provsvaren kommer inom 24 timmar.

– Just nu trillar det in mellan 20-30 provsvar om dagen, säger Johanna Wiechel-Steier som är kommunikationsdirektör på Region Halland.

– Jag har inte fått information om vilka kopplingar de fyra nya fallen har med det första halländska fallet än, säger hon.

Det första fallet som bekräftades under måndagsmorgonen gäller en elev i en skola i Kungsbacka kommun. Men det finns ingen anledning till oro bland övriga elever på skolan, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Ett av de nya fallen har koppling till eleven i Kungsbacka. Det har man kunnat konstatera genom smittspårning.

De övriga tre fallen i Halland har blivit smittade i Italien. Än så länge finns ingen information tillgänglig om vilken kommun dessa är hemmahörande i.

– Det finns ingen spridning i Halland, de fall som har konstaterats har fått smittan i Italien, skriver Johanna Wiechel-Steier i ett mail.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT:s reporter Kristian Åkergren berättar om att det första coronafallet i Halland är bekräftat. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet