I klippet berättar Maria Andersson, förvaltningschef i Kungsbacka om hur de hanterar situationen. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Flera lärare coronasmittade – högstadieelever får plugga hemifrån

Uppdaterad
Publicerad

Den här veckan behöver alla elever som går årskurs 7-9 på Åsa Gårdsskola plugga hemifrån efter att flera lärare på skolan konstaterats smittade av covid-19.

– Vi har inte tillräckligt mycket personal för att undervisa alla, säger Maria Andersson, förvaltningschef för förskola och grundskola i Kungsbacka kommun.

Det var under helgen som flera lärare på Åsa Gårdskola ringde in och sjukanmälde sig, vilket ledde till beslutet att stänga ner skolan för elever som går årskurs 7-9 under hela denna veckan. De yngre eleverna får dock komma till skolan som vanligt.

– Vi prioriterar de yngre på plats, säger Maria Andersson, förvaltningschef. 

Coronaviruset i Halland

Har elever smittats av lärare på skolan?

– Det känner jag inte till, men det finns ju risk för att bli smittad i hela vårt samhälle. Vi uppmanar alla att stanna hemma om de känner symptom, säger hon.

I klippet berättar Maria Andersson om hur de hanterar situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet