Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oron ökar inom sjukvården i Halland i takt med att fler behöver vård och sjukfrånvaron blir högre. Här svarar sjukhuschefen Carolina Samuelsson på tre frågor om läget. Foto: Anna Palmgren/SVT

Flera virus sprids – tre frågor om det pressade läge för sjukvården i Halland

Publicerad

Vårdplatserna fylls snabbt, personalen får ta extrapass och besök från anhöriga är kraftigt begränsade. Flera virus sprids nu samtidigt och sätter stor press på vården runt om i landet. 

– Det är väldigt trångt på sjukhuset, säger Carolina Samuelsson, sjukhuschef i Region Halland.

Sjukhus på flera orter har den senaste tiden gått upp i stabsläge. Just nu ökar spridningen av covid-19 kraftigt och antalet som behöver sjukhusvård blir fler i takt med det. Samtidigt blir förekomsten av RS-virus, säsongsinfluensa och vinterkräksjuka allt större i samhället.

Det ansträngda läget får konsekvenser för bland annat anhöriga. De får endast besöka patienter om det är absolut nödvändigt.

I klippet svarar sjukhuschefen Carolina Samuelsson på tre frågor konsekvenserna för vården i Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.