Foto: TT

Förslag om tiggeriförbud i Laholm överklagat till domstol

Uppdaterad
Publicerad

Laholmspartiet driver nu frågan om att införa tiggeriförbud i kommunen till domstol. Detta efter att förslaget röstats ner i kommunfullmäktige med motiveringen att ett förbud på alla offentliga platser i Laholms kommun är ett för stort område.

Det var i slutet av 2018 som partiet la förslaget om att införa tiggeriförbud i kommunen. I motionen skrev Bertil Johansson i Laholmspartiet (LP) bland annat att ett förbud skulle hjälpa för att bekämpa den organiserade brottsligheten. Han menade att införandet skulle vara möjligt efter att Högsta förvaltningsdomstolen godkänt ett tiggeriförbud i skånska Vellinge.

Röstades ner av fullmäktige

I slutet av maj togs frågan upp i kommunfullmäktige men röstades ned. Detta motiverades med att alla offentliga platserna i Laholms kommun är ett för stort geografiskt område, vilket var förslaget från Laholmspartiet. De hänvisar till att förbudet i Vellinge endast gällde ett begränsat antal geografiska platser.

Efter avslaget från kommunfullmäktige har förslaget nu överklagats till förvaltningsrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.