Polisen spärrade av en stor villatomt utanför Kungsbacka efter det misstänkta mordet på juldagskvällen. Foto: Joakim Eriksson

Förundersökning om tjänstefel vid mord i Kungsbacka läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Efter mordet på en kvinna i Kungsbacka i december i fjol, inleddes en förundersökning om tjänstefel mot två poliser. Detta eftersom offret hade larmat polisen tidigare under kvällen. Nu har förundersökningen lagts ner, rapporterar GT.

Det var på juldagskvällen 2019 som polis larmades till en villa i Kungsbacka. En kvinna uppgav då att hon blivit hotad. Polisen lämnade platsen, men fick två timmar senare ytterligare ett larm. Kvinnan hade mördats, och den man som då ringt polisen greps och anhölls misstänkt för mord.

En förundersökning om misstänkt tjänstefel inleddes under natten, men den har nu lagts ner. Bengt Åsbäck, vice överåklagare, menar att poliserna inte agerat fel. De ska envist ha frågat kvinnan om mannen varit hotfull, och även letat igenom hennes mobiltelefon efter hotfulla sms.

Misstänkt kvinnomord i Kungsbacka

– Jag tycker inte att de här två polismännen har fallerat i något avseende. De har gjort det som de ska. Det är min bedömning, säger Bengt Åsbäck till GT.

Mannen som misstänks för mordet är häktad, och åtal väntas komma någon gång i vår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt kvinnomord i Kungsbacka

Mer i ämnet