Se hur det såg ut när Frillesås blev klart för bandyns elitserie som första halländska lag någonsin. Foto: SVT

Frillesås Bandy klara för kval

Uppdaterad
Publicerad

Fredagens match slutade med förlust borta mot IFK Motala. Men Frillesås kunde ändå fira en kvalplats när hjälpen kom från annat håll.

Frillesås Bandy hade behövt spela oavgjort för att på egen hand säkra kvalplatsen. Men slutresultatet blev en 6-2 vinst för hemmalagat IFK Motala. Räddningen kom från Broberg/Söderham som vann mot tabelljumbon IK Tellus med 8-3. Med bara en match kvar av serien är Tellus, med fyra poäng upp till kvalplats, ute ur leken.

Kvalplatsen säkrad

Frillesås sista match mot Edsbyn är därmed betydelselös. Kvalplatsen och chans till spel i Elitserien även nästa säsong är redan säkrad.

– Eftersom säsongen sett ut som den gjort känns det ortroligt skönt. Vi har krigat på även om det varit lite motstuds i perioder och vissa viktiga matcher, säger den spelande assisterande tränaren  Mattias Johansson.

Ni var överlägsna i Allsvenskan, hur stort har klivit varit till Elitserien?

– Det har varit stort men jag tycker att vår högsta-nivå har varit tillräckligt bra för att ligga högre upp i tabellen. Den stora skillnaden är att vår lägsta-nivå måste upp rejält. För i Elitserien är lagen såpass mycket bättre, säger Mattias Johansson.

Att Frillesås ska hållla sig kvar i högsta serien vågar han ändå hoppas på.

–  Det är målbilden vi målar upp och hänger vi kvar så har vi gjort det riktigt bra. Det är inte lätt som nykomling, säger Mattias Johansson

Kan de bli liknande scener på Sjöaremossen som när ni  tog er till Elitserien?

Det var väldigt speciellt förra året men någonstans i närheten hoppas jag det kan bli, säger Mattias Johansson.

I klippet ovan kan du se hur det såg ut när Frillesås för första gången säkrade en plats i Elitserien förra säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.