Foto: SVT/TT

Frillesås var minuter från Elitserien

Uppdaterad
Publicerad

När matchen gick in på tilläggstid var Frillesås klara för Elitserien. Men Gripen Trollhättan lyckades kvittera och nu avgörs allt i sista omgången.

– Man kan la säga det var mycket tuffare att komma upp idag på morgonen, säger lagets tränare Mattias Johansson.

Under lördagen tog sig Frillesås bandyherrar an Gripen Trollhättan på bortaplan. Vid vinst skulle hallänningaran säkra seriesegern och med det avancemang till Elitserien.

I den 94:e minuten ledde laget med 4-5 och var då bara minuter från att få fira att man som första halländska lag gått upp i landets högsta bandyserie.

Då kom kvitteringen.

– Man kan la säga det var mycket tuffare att komma upp idag på morgonen. Vi har egentligen ena benet i Elitserien så det är klart att där och då kändes det otroligt tufft, säger lagets tränare Mattias Johansson.

Allt avgörs i sista omgången

Nu avgörs allt i sista omgången hemma på Sjöaremossen. På lördag tar Frillesås emot Tranås och har fortfarande chansen att på eget grepp plocka hem både seriesegern och platsen till Elitserien.

– Vi tyckte ju att det här var en riktigt häftig match att få spela mot Gripen med chans att avgöra och nu kommer det bli ännu häftigare i sista omgången när vi får chansen att göra det på hemmaplan. Kommer det mycket folk och vi får bra bandyväder blir det en helt otrolig match att spela, säger Mattias Johansson.

Och på lördag går ni upp i Elitserien?

– Ja, det är klart att vi har den inställningen. Allt annat skulle kännas som en plump i protokollet men nu har vi en vecka på oss att ladda om och på lördag kommer vi att vara otroligt taggade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.