”Det finns uppgifter om att det finns gasoltuber i lokalerna så räddningstjänsten är försiktig i sitt släckningsarbete” säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisregion Väst. Foto: TT

Fullt utvecklad brand i industrilokal i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

En stor brand rasade under natten i en industrifastighet i Falkenberg. Två byggnader totalförstördes, båda tillhörande ett åkeri. Bussar och lastbilar för mångmiljonbelopp förstördes.

Branden är under kontroll, men släckning fortsätter och räddningstjänsten räknar med att arbeta under hela söndagen. Ingen person uppges skadad i branden.

Två byggnader tillhörande ett åkeri drabbades av branden som rasade i västra Falkenberg under natten till söndagen.

Industribrand på Smedjeholmen

Räddningstjänsten arbetade länge med att försöka begränsa branden för att bland annat rädda ett kontor, men fick tidigt på morgonen ge upp försöken.  Båda byggnaderna, som tillhör ett åkeri, är enligt räddningstjänsten totalt förstörda.

Stor insats

Byggnaderna ligger i industriområdet Smedjeholmen. Räddningstjänsten har haft 18 enheter på platsen och 35 personer har arbetat med att bekämpa branden. Vid halvniotiden på söndagen fanns fortfarande ett femtontal från räddningstjänsten på plats.

– Insatsen pågår fortfarande och vi har branden under kontroll, men vi jobbar fortfarande med släckning och kommer att hålla på med eftersläckning hela dagen, säger Åsa Eriksson vid räddningstjänsten.

Smällar ska ha hörts

Människor i närheten rapporterade under natten att de hörde höga smällar från brandplatsen.

– Byggnaderna tillhör ett åkeri och där har det stått fordon. När däcken på fordonen smäller så kan det låta som explosioner, säger Åsa Eriksson vid räddningstjänsten.

Med anledning av branden gick ett Viktigt Meddelande till Allmänheten ut efter midnatt. Boende i Falkenberg uppmanades att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation. Vid åttatiden på morgonen hävdes uppmaningen men Räddningstjänsten Väst uppmanar de som känner besvär att kontakta sjukvård.

Orsaken till branden är inte klarlagd. Ingen människa har kommit till skada.

Tidigare i veckan förstördes ett företagshotell i Falkenbergs hamn till stor del av en brand.

LÄS MER: Drabbad om branden i hamnen: ”Allting är helt utbränt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industribrand på Smedjeholmen

Mer i ämnet