Den så kallade SUV-ligan mistsänks ha slagit till mot ett 30-tal butiker i Västsverige de senaste året. Foto: Förundersökning

Fyra män i SUV-ligan åtalas för flera rån i Västsverige

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer i den så kallade SUV-ligan som misstänks ha genomfört ett flertal rån och stölder i Västsverige genom bland annat smash and grab-kupper åtalas nu. De är misstänkta för flera fall av grov stöld, rån och häleri.

Ligan som gäckat polisen sedan åtminstone i augusti förra året har vid flera tillfällen setts försvinna från butiker de rånat i en svart SUV. Vid något tillfälle har ligan dessutom lyckats köra ifrån polisen när den varit gärningsmännen hack i häl.

Ligan kan vara inblandad i så många som ett 30-tal butiksinbrott i Västsverige, bland annat i Kungsbacka, Falkenberg, Härryda och Göteborg. Ofta har stöldgodset bestått av tobaksvaror.

SUV-ligan

På bilder från övervakningskameror kan man se hur de misstänkta männen använder vinkelslipar för att såga sig igenom jalusier och skåp för att på så vis komma åt varor att stjäla.

De åtalade är tre män i 30-årsåldern och en man i 45-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SUV-ligan

Mer i ämnet