Foto: SVT

Graffitin in i konstens finrum

Uppdaterad
Publicerad

Graffitiutställning invigd i Halmstads konsthall.

Graffiti är en av de få konstinriktningar som än så länge är okommersiell. Det anser en av de konstnärer som är med i den graffitiutställning som i dag invigs i Halmstads konsthall.

– Graffiti är en av de konstformer som unga konstnärer kan växa upp inom och mogna igenom, säger Frederik ”Clean” Hesseldahl, en av de fyra graffitikonstnärer som ställs ut på Halmstad konsthall.

Människa till människa

De övriga är Pärra Andersson, alias Ruskig, Carolina Falkholt, alias Blue samt Amara Pos Dios. Alla är etablerade graffitikonstnärer.

– Graffiti är en av de få kommunikationsformer som går mellan människa till människa utan att de försöker sälja något till dig, utan som blott handlar om att ge ideér från människa till människa. Det är inte som att tala ned till folk. Det är som att tala till människor i ögonhöjd och säga att också du kan ha medinflytande i omvärlden, säger Frederik ”Clean” Hesseldahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vaginakonstnären Falkholt

Mer i ämnet