Foto: SVT

Gekås sköld mot attentat – kundvagnar i betong

Uppdaterad
Publicerad

Redan förra sommaren satte Gekås upp betongbarriärer, efter att en man kört in i varuhuset, för att öka säkerheten. Nu har de tagit ytterligare ett steg i arbetet.

Framför varuhuset står nu istället en rad kundvagnar – i betong.

– De hinder som var där såg lite ut som ett vägarbete. Nu växlar vi till något mer passande. Drottninggatan har sina lejon, Visby sina gutefår och vi har nu våra kundvagnar, säger säkerhetsansvarig Boris Carlsson.

Ullared

Han menar att hindren vid varuhuset är en del av det arbete som pågår i hela Sverige kring att öka säkerheten på offentliga platser.

– Vi är ett känt ställe med mycket folk. Det här hindrar kanske inte en stor lastbil men kan ta ner farten och skyddar gående, säger Boris Carlsson.

Hur ser du på händelsen förra sommaren?

– En man kunde sätta sig i en bil och köra in i varhuset eftersom det var helt öppet. Så lätt ska det inte vara. Nu är det jättestor skillnad, säger Boris Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ullared

Mer i ämnet