Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Klicka på klippet för att höra hur Sofia Åhman inspireras av Tylösand. Foto: SVT

Gympaprofilen Sofia finner träningsinspiration i Tylösand

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Åhman, känd från det populära SVT-programmet ”Sommargympa med Sofia” hemestrar i Tylösand och hittar inspiration till fler träningspass. Samtidigt kommer beskedet att SVT väljer att producera fler avsnitt av programmet efter tittarnas stora efterfrågan.

– Jag letar hela tiden nya idéer och nya övningar, det hade varit roligt om man hade fått göra ett program barfota på en sådan här strand, säger Sofia Åhman på plats i Tylösand.

Väldigt populärt

Tusentals har tränat tillsammans med den folkkära tränaren Sofia Åhman genom SVT nu under coronapandemin. Men att träffa på henne i Tylösand är mindre vanligt. En vecka om året spenderar hon i Halland när hennes barn tävlar i Beachvolleyboll-SM.

När det sista avsnittet av Sommargympa sändes möttes SVT av tittarstorm, flera hörde av sig och framförde programmet vikt.

Fler gympapass med Sofia till hösten

Nu ska SVT producera fler färska avsnitt som ska sändas till hösten

– Jippie, jag vill ju fortsätta så länge som möjligt naturligtvis, så länge folk vill gympa och hänga med så är jag superglad, säger Sofia Åhman.

SVT rapporterade · Hur håller du igång under coronapandemin?

Tack för era inlägg, tips och inspiration! Kul att Sofia är så populär 😊

SVT · Mattias Bolin

Så 😄 för Sofias program. Sofia är så uppmuntrande och inspirerande. Jag har fått igång mig efter svår diskbråck. Bra att programmet ligger på Play. 🤗

Else

Såg programmet då det startade efter morgon studion. Å jag blev helt såld. Har fått bättre dags rutiner o bättre kropps rörlighet o så bra med för hjärn kontoret.Tack för dina gympass Sofia. Och härligt att det blir fortsättning. Tack även till Svt

Agneta

Jag har gympat med Sofia sen starten i våras och fortsätter vecka efter vecka via Svt.play .
Toppen med "Sommarjympan" intill vattnet.
Ser fram emot höstens övningar.Känns att övningarna är väl genomtänkta🌹
Mycket pedagogiskt upplägg.

Lisbeth Kårmark

Det som är så bra med Sofia är att hon både visar och talar om tydligt hur man ska göra övningarna. Och också visar och talar om var och hur det ska kännas. Det är då man vet att man gör rätt. Det kan annars vara svårt att veta hur man ska vrida och vända händer och fötter...
Tack för inspirerande gympa!

Lätt och roligt med Sofias gympa

Hemma- & Sommargympan är perfekt för en distansarbetare som jag🙏! Istället för stillasittande fikarast på kontoret får jag nu tjugo minuter fysisk aktivitet. Helt underbart!

Helene

Jag har gjort gympan sedan den började.Nu när det är uppehåll gör jag gympan på samma tid.Programmen finns ju på paddan.Jag vill inte sluta.

Maj-Britt Lundin Anderek

Tack för toppengympa Sofia.

Tina

Också jag i Finland gympar med Sofia.

Yrsa

Hurra för gympa med Sofia! Fortsättning följer!

Irma

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet