Sofia Åhman är överraskad över publikens starka reaktioner på hennes träningsprogram. Foto: SVT

Efter tittarstormen: Sofia gympar vidare i tv-rutan

Uppdaterad
Publicerad

Träningsexperten Sofia Åhman från Umeå har gjort succé i SVT med sina hemmaträningsprogram. När det nu skulle vara ett tre veckor långt träningsuppehåll i tablån reagerade publiken starkt och SVT väljer nu att fortsätta köra repriser.

Programmen ”Hemmagympa med Sofia” och ”Sommargympa med Sofia” har gjort succé i SVT under coronapandemin. Träningsprofilen Sofia Åhman, som leder programmet, har blivit en populär del av vardagen för många svenskar. När SVT nu hade planerat in ett tre veckor långt träningsuppehåll i tablån reagerade publiken direkt.

– Eftersom SVT:s växel blev nedringd igår har det beslutats att vi ska köra vidare med repriserna, säger projektledaren Johan Erhag som också berättar att nya avsnitt ska spelas in i höst.

Sofia Åhman själv är glad och stolt över det genomslag programmen fått.

– Det är en sådan ära att få göra det här och verkligen kunna nå ut till alla, framförallt kanske till de som som man annars aldrig når, de som inte kommer till gymmen eller gympagrupperna, säger Sofia Åhman.

I klippet ovan berättar Sofia Åhman vad hon tänker om publikens gensvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.