Se Sofia Åman berätta om tittarkärleken hon fått i samband sin hemmagympa. Foto: Daniel Marklund, SVT

Succé för Sofia Åhmans hemmagympa i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

För tusentals människor runtom i Sverige har träningsprofilen Sofia Åhmans hemmagympa blivit en ny och uppskattad del av morgonrutinen. Programmet är inne på sin tredje sändningsvecka och fler avsnitt har nu beställts av SVT.

– Jag är så glad att folk verkligen reser sig ur sofforna och hakar på det här, för man blir lätt väldigt stillasittande i de här tiderna, säger umebon Sofia Åhman.

Under den senaste veckan har över 230 000 personer i snitt följt morgongympan varje dag och responsen till SVT:s tittarservice har varit väldigt positiv.

Många vill att programmet ska fortsätta

– Det är ett av vårens mest engagerande program. Majoriteten av dem som hör av sig är en äldre publik som kanske tidigare inte rört på sig eller nu gör hemmagympan istället för gympass, berättar Philip Sandell, redaktör för SVT:s publikdialog.

Han säger även att många önskat att programmet ska fortsätta även efter att coronakrisen är över. I nuläget är totalt 30 avsnitt planerade av programmet som sänds varje vardagsförmiddag.

Klicka på klippet ovan för att se Sofia Åman berätta om all tittarkärlek hon fått i samband med hemmagympan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.