Foto: TT

Hadzialic har lämnat in avskedsansökan

Uppdaterad
Publicerad

I dag har före detta gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic, som kommer från Halmstad, lämnat in en begäran om att få lämna sin ministerpost. Det efter att ha kört rattfull.

Under måndagen begärde Aida Hadzialic formellt att få sluta som gymnasie- och kunskapslyftsminister. Avskedsansökan lämnade hon in till statsministern Stefan Löfven.

Kan få ersättning i ett år

En avgående minister kan ansöka om avgångsersättning om hen vill. Det är Statsrådsarvodesnämnden som tar beslutet om ersättningen och det är Regeringskansliet som betalar ut pengarna.

Hur mycket pengar den före detta ministern får beror på hur hög lön hen hade.

Läs mer: Aida Hadzialic var Sveriges yngsta minister

Meddelade sin avgång i lördags

Det var i lördags som Hadzialic höll en presskonferens där hon meddelade sin avgång. Tidigare under veckan hade hon åkt fast för rattfylleri när hon körde bil från Köpenhamn till Malmö.

– Jag förstår att många är besvikna på mig, och jag är förbannad på mig själv. Framför allt är jag djupt ångerfull, sa Aida Hadzialic under presskonferensen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.