– Äta och sova är allt vi gör, säger Hamid Salimi. Foto: SVT

Hälften på Spenshult har fått avslag på asylsökan

Uppdaterad
Publicerad

Hamid Salimi är en av många afghanska män på Spenshults asylboende som fått avslag på sin asylansökan och som nu befinner sig i en överklagandeprocess i migrationsdomstolen. Han känner uppgivenhet och har förståelse för att en del boende använder droger.

– Äta och sova är allt vi gör, säger Hamid Salimi.

Hoppet har lämnat honom om många andra av de boende på Spenshults asylboende i Halmstads kommun, menar han.

– Alla håller på att bli galna här, säger Hamid Salimi.

Många polisiära ärenden

SVT Nyheter Halland kunde på måndagen berätta att polisen kallats till Spenshult ungefär 150 gånger sedan de första boende flyttade in i mitten av december 2016.

Det är narkotikabrott och misshandel och som dominerar bland polisens ärenden på Spenshult.

– Jag kan inte ha några åsikter om folk som tar droger. Jag har många problem. De som gör sånt har problem precis som jag. Vad ska man göra?

Mer än hälften har fått avslagsbeslut

Drygt hälften av de omkring 550 boende på Spenshult har fått avslag på sin asylsökan och befinner sig i en överklagandeprocess i migrationsdomstolen.

Och de långa väntetiderna och ovissheten om framtiden uppges som en förklaring till varför det förekommer oroligheter på Spenshult.

– Det var några personer som studerade här och efter att de fått avslag på sin asylsökan sover de bara, säger Hamid Salimi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Spenshult

Mer i ämnet