– Vi vill inte ha ”perfekta” familjer, vi vill ha vanliga familjer, säger familjehemschefen Ingrid Gustavsson. Här berättar hon mer om vad hon menar med det. Foto: SVT

Hallands kommuner vill locka fler till att bli familjehem

Uppdaterad
Publicerad

För att synliggöra bristen på familjehem och få fler att anmäla intresse för uppdraget, har nu samtliga kommuner i Halland gått ihop i en gemensam rekryteringskampanj. Den har fått namnet ”Våga växa”. Och även om det redan kommit flera intresseanmälningar är det inte helt lätt att hitta nya kandidater.

– Man kan vara rädd för att bli ensam, att man inte får hjälp eller att det helt enkelt är för svårt, säger Ingrid Gustavsson, familjehemschef på Laholms kommun.

För att lyckas locka fler har kommunerna, med ekonomiskt stöd från både regionen och regeringen, skapat broschyrer och en film som nu sprids i sociala medier.

– Jag tror att det finns många människor där ute som vill göra en samhällsinsats, men att vägen dit är för snårig. Genom kampanjen hoppas vi kunna nå fram och understryka att vi verkligen behöver dessa personer, säger Ingrid Gustavsson.

I klippet berättar hon mer om kampanjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.