Den 9 december blir det ytterligare två avgånger mellan Varberg och Göteborg i vardera riktning. Foto: TT

Hallandstrafiken höjer biljettpriserna

Publicerad

Hallandstrafiken höjer biljettpriserna med i genomsnitt 2,7 procent från och med tidtabellsskiftet den 9 december. Höjningen ska täcka ökade kostnader och finansiera framtida satsningar.

Hallandstrafikens vd Andreas Almquist menar att prishöjningen behövs så att fler människor fortsätter att resa med kollektivtrafiken.

– Sedan 2016 har vi ökat resandet med drygt fem procent årligen och den ökningstakten håller i sig även under första halvåret i år. Ökningen beror i huvudsak på att vi kunnat utveckla och utöka trafiken så att fler vill använda tåg och buss, säger han i ett pressmeddelande.

Höjningen innebär att priset på en enkelbiljett inom en zon höjs från 26 kronor till 27 kronor. En periodbiljett mellan till exempel Halmstad och Varberg blir 60 kronor dyrare och kostar efter höjningen 1 680 kronor.

Fler avgångar

I fredags meddelades att tågen mellan Varberg och Göteborg kommer att stanna oftare i Åsa, samt att det i från och med tidtabellsskiftet den 9 december blir två nya avgångar i bägge riktningarna mitt på dagen.

– Det har framförts tydliga önskemål från våra resenärer och andra intressenter om fler tågavgångar mellan Varberg och Göteborg, med stopp i Åsa, säger Andreas Almquist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer