Grannarna överklagade marklovet och fick rätt – men nu har Halmstads kommun beviljat ett nytt lov för dagvattendammarna. Foto: SVT

Halmstads kommun beviljar nytt marklov i Trottaberg

Uppdaterad
Publicerad

Halmstads kommun missade att informera grannarna om dammbygget intill deras fastigheter. De boende valde att överklaga marklovet och fick rätt på kuppen – men nu har kommunen beviljat ett nytt marklov. ”Det allmänna intresset väger tyngst”, menar byggnadsnämnden.

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat om hur boende i bostadsområdet Trottaberg utanför Halmstad ilsknat till på kommunen. De boende vaknade upp till strålkastarsken och uppgrävd mark precis intill tomten – och kommunen hade missat att meddela dem. Grannarna valde att överklaga marklovet och fick rätt, men nu har alltså Halmstads kommun beviljat ett nytt.

Pausade arbetet

I det nya beslutet framgår bland annat att marklovet inte strider mot den gällande detaljplanen och att det inte finns någon risk för ”väsentliga olägenheter” på grund av dammarna.

När länsstyrelsen upphävde det gamla beslutet om marklov tidigare i november beslutade Halmstads kommun att pausa arbetet tillsvidare.

– Nu avvaktar vi med att fortsätta arbetet tills överklagandetiden för det nya marklovet har gått ut, säger Jonas Wilsby, projektledare på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun, i ett pressmeddelande.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ulf Ivansson, Sara Töttrup och Dan Lind är alla besvikna på kommunen då de inte fått information i tid om markarbetet utanför deras tomt. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer