Orförande i kommunstyrelsen Halmstad Jonas Bergman (M) har tillsammans med styrelsen beslutat att trappa ner coronaberedskapen i Halmstad. Foto: SVT / Mirja Kvarnevik

Halmstad kommun trappar ner coronaberedskapen

Uppdaterad
Publicerad

Krisledningsnämnden i Halmstad kommun har beslutat att coronaviruset inte längre ska hanteras som en extraordinär händelse. Beslutet innebär att krisledningsnämnden, som tillsattes 18 mars, nu upphör.

Halmstad kommuns styrelseordförande Jonas Bergman (M) tog tillsammans med övriga kommunstyrelsen beslutet upplösa krisledningsnämnden. Nämnden tillsattes i mars för att arbeta med kommunens hantering av coronaviruset. Krisledningsnämnden har nu beslutat att coronaviruset inte längre ska ses som en extraordinär händelse och att nämndens arbete därför upphör.

– Det betyder inte på något vis att faran är över, säger kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman.

Coronaviruset i Halland

Krisnämnden aktiverades i mars för att kunna fatta snabba beslut gällande hanteringen av coronaviruset. Jonas Bergman och kommunstyrelsen bedömer att situationen ser annorlunda ut nu.

– Just nu är det inte en allvarlig risk för samhällsstörningar och våra ordinarie verksamheter kan hantera pandemin.

Krisledningsnämnden kan aktiveras snabbt igen om behovet skulle uppstå, men nu återgår arbetet med hanteringen av coronaviruset till berörda nämnder.

Jonas Bergman (M) förklarar i klippet ovan varför kommunledningen anser sig inte behöva en Krisledningsnämnd i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet