Stephen Hwang är den kandidat som högskolestyrelsen vill se som ny rektor Foto: SVT

Halmstad missar polishögskolan – har lagt mycket kraft på ansökan

Uppdaterad
Publicerad

Högskolan i Halmstad hoppades på att få Västsveriges nya polisutbildning, men ser ut att falla på målsnöret mot Borås som polisen för fram som sitt förstahandsval inför regeringsbeslutet.

– Vi har lagt mycketkraft på vår ansökan och jag tycker att vi gav ett bra alternativtill placering. Vi har ju närhet både till Göteborgs såväl som helasödra Sverige. Vi har även ett samarbete med Garnisonen i Halmstaddär delar av polisutbildningen hade kunnat förläggas, till exempel fysiskaktivitet och träning, säger Stephen Hwang, rektor för Högskolan i Halmstad.

Polismyndigheten framhåller bland annat att i Borås kan högskolan erbjuda de blivande polisstudenterna att plugga både på campus och på distans och att det totalt ger 144studieplatser.

De grundförutsättningarna fanns även i ansökan från Högskolan i Halmstad, poängterar rektorn Stephen Hwang.

Är du besviken?

– Jag har full respekt förpolismyndighetens val utifrån sina önskemål och behov.

Vad händernu?

– Vi står inte och faller med polisutbildningen. Vi har fleraandra saker på gång, en ny civilingenjörsutbildning, många internationella studenter och vi arbetar på att få till ensocionomutbildning där vi just nu söker examensrätt, säger Stephen Hwang, rektor på Högskolan i Halmstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.