Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi är framtiden” är ett av argumenten som ungdomarna lyfter om varför det är viktigt att kommunen gör satsningar för dem. Foto: Aina Olsson/SVT.

Unga i Halmstad om billiga busskort: ”Viktig satsning”

Publicerad

Kommunens förslag om billiga busskort för unga och äldre tas emot väl av elever på Kattegattsgymnasiet. Mer jämlik tillgång till transport är en aspekt eleven Hanna Yousif Anis tycker är bra.

Den styrande koalitionen i Ansvar för Halmstad föreslår att kommunen satsar 24 miljoner kronor på billigare busskort för unga och äldre.

Satsningen, som väntas träda i kraft 2025, innebär att månadskort för grupperna ska kosta 50 kronor i månaden och ge tillgång till busstrafiken dygnets alla timmar.

Starta klippet ovan för att höra varför ungdomar tycker satsningen är viktig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Billigare bussresor och fler träd i stan – det är några av förslagen som kan påverka dig som Halmstadbo. Hör Stefan Pålsson (S) utveckla i klippet ovan. Foto: Aina Olsson/SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.