Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet ovan reagerar Ahmed Wali på beskedet och ger oss sina tankar om vad det kan innebära när arbetsförmedlingen förflyttar allt mer av sin verksamhet till digitala kanaler. Foto: SVT

Han är chockad över Arbetsförmedlingens nedläggning

Uppdaterad
Publicerad

En av de arbetssökande som SVT Nyheter möter på kontoret i Falkenberg är Ahmed Wali från Ätran. Han blir förvånad när vi berättar att kontoret troligtvis läggs ned.
– Vissa behöver mer hjälp och ha möjligheten att träffa en handläggare, säger han.

I klippet ovan reagerar han på beskedet och ger oss sina tankar om vad det kan innebära när arbetsförmedlingen förflyttar allt mer av sin verksamhet till digitala kanaler.

SVT rapporterade · Chatta med oss om hur du fick ditt jobb

Godmorgon! I dag vill vi gärna hör hur ni fick era jobb. 
Gick du via arbetsförmedlingen eller fick du ditt jobb på annan väg?
08.19
Genom Arbetsförmedlingen. Känner många som hittat sitt jobb genom Platsbanken
08.19
Nej, har lärt mig att skriva CV (och aktivt fylla på med nya erfarenheter) även sånt som jag gör på fritiden för att visa att jag är en aktiv person. Lyckas alltid få jobb då jag även lärt mig den sociala konsten att bemöta på rätt sätt + dress for success dvs klä dig för jobbet när du ska på intervju.
Lycka till!
08.24
När man blev arbetslös så var man illa tvungen att skriva in sig på arbetsförmedlingen. deras jobbsökande åtgärd va att skicka en vidare till ett outsourcat CV-skriva-företag som pågick i flera månader.
Frågade en kompis som jobbade på ett lager om de hade mycket att göra, fick jobb samma dag.
08.33
Mina ferie och kvällsjobb fick jag genom släkt och vänner.
Då jag sökte ”riktigt” jobb 1994 var det mer eller mindre, vad jag minns, på ArbetsFörmedlingen de flesta företag sökte ny personal och jag sökte en tjänst där.
Idag när de flesta företag har sina annonser på sina olika sidor på internet är det mycket enklare för de som har drivförmågan att leta själva.
Jag tycker att AF har en viktig funktion för de sämre lottade i samhället som behöver hjälp med att hitta jobben och presentera sig själva på ett sådant sätt att företagen kan se värdet på just denna sökande jämfört med tex. ett drivet charmtroll som bara stannar ett halvår.
09.18
Har aldrig fått ett arbete genom arbetsförmedlingen, har alltid ordnat själv .
09.18
Jag känner ingen I min bekantskapskrets som någonsin fått ett arbete genom Arbetsförmedlingen.
09.18
Var inskriven på arbetsförmedlingen, fick en handledare som knappt brydde sig med att hjälpa en och fick det nuvarande jobbet via ett bemanningsföretag.
09.18
Via en Facebookgrupp som hette ”jobb i x” där x är staden jag bor i.
Sen har jag fått jobb via personliga kontakter där man känner någon som letar extrapersonal
09.18
Jag fick en sk platsanvisning från arbetsförmedlingen när jag studerat klart. Om man inte sökte tjänsten kunde man bli av med a-kassan. Det var till ett företag som min dåvarande pojkvän (numera make) arbetade på så det kändes lite konstigt att kontakta chefen som jag träffat tidigare. Då vi är konsulter tyckte chefen inte att det var några problem så jag fick jobbet jag sökte och arbetar där än, 19 år senare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer