”Bra att vår rektor anmäler – och tar på allvar att vi är utsatta”. Förskollärarna Jenny Carlsson och Linda Johansson berättar vad de tänker om att deras förskola anmält flest coronatillbud i länet. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Här är förskolan som har anmält 19 coronatillbud

Publicerad

Allt fler fall av coronasmitta på förskolor anmäls och Trönningebjärsvägens förskola i Varberg är den förskola i Halland som gjort flest anmälningar. Här arbetar man aktivt med att kartlägga alla covidfall.

– Vi är oroliga hela tiden, men tacksamma att vår rektor gör anmälningarna, säger förskolläraren Jenny Carlsson.

Det är precis dags att gå ut på gården på Trönningebjärsvägens förskola. Här försöker man skapa en vardag som är så vanlig som möjligt för barnen, samtidigt som smittan påverkar medarbetarna.

Följ med till förskolan och hör förskollärare och rektorn berätta om anmälningarna och om hur det är att jobba i en verksamhet där det inte går att hålla avstånd, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet