För att slippa att köra förbi vägarbeten gäller det att planera sin körväg. Nedan listar vi några av de vägarbeten som pågår i Halland just nu, och hur länge de är planerade att hålla på. Foto: SVT/TT

Här är vägarbeten som pågår i Halland

Uppdaterad
Publicerad

För att slippa att köra förbi vägarbeten gäller det att planera sin körväg. Nedan listar vi några av de vägarbeten som pågår i Halland just nu, och hur länge de är planerade att hålla på.

• E6, Halmstad södra infarten – ny trafikplats byggs i två etapper. Arbetet med den första etappen startade i mars 2019 och planeras att vara klart under våren 2021. Vad som gäller för etapp två är fortfarande oklart.

• E6, södergående riktning i höjd med Fylleån och Trönningeån – broarbete pågår och därmed leds trafiken om till norrgående körfält. Förväntas vara klart i början av juli.

• Väg 850 fån Syllinge till trafikplats Värö – vägarbete pågår dagtid och det råder sänkt hastighet. Arbetet pågår fram till slutet på juni.

• Väg 728 från Kinnared N till Fegen – beläggningsarbete på vägen vilket gör att ett körfält är avstängt. Beräknas pågå fram till mitten av juni.

• Ryttarevägen, Halmstad – ny cirkulationsplats byggs och kommer att påverka infarten till Gjutaregatan. Begränsad framkomlighet av och till under sommaren fram till augusti.

Källa: Trafikverket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer