I vissa fall är digitala möten inte optimala, berättar vicerektor Anders Nelson. Klicka på klippet för att höra han förklara. Foto: Daniel Strömbäck/SVT/Johan Nilsson/TT

Högskolan sparade miljoner på inställda resor

Publicerad

Ett vanligt år spenderar Högskolan i Halmstad flera miljoner på resor till företag, organisationer, universitet och kommuner för att möta och bilda samarbeten. Men under pandemin när mötena skett digitalt har högskolan spenderat betydligt färre miljoner.

Under 2019 spenderade högskolan 15 miljoner kronor på resor jämfört med tre miljoner under pandemiåret 2020. Högskolan menar dock att de inte sparat pengar på det minskade resandet, då de behövt spendera mer pengar på tekniska lösningar.

Enligt Anders Nelson vicerektor på Högskolan i Halmstad, så kan de digitala mötena komma att fortsätta även i framtiden, men bara till viss mån.

I klippet berättar vicerektorn Anders Nelson hur han ser på framtidens resande för Högskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet