Ida Sjöström skrev högskoleprovet, hon kände sig trygg med de åtgärder som vidtagits för att undvika smittspridning. Foto: SVT/Ida Röök Svalander

Högskoleprovet i coronatappning – färre skrivare och mängder med åtgärder

Uppdaterad
Publicerad

Via Högskolan i Halmstad brukar omkring 1 000 personer göra högskoleprovet, i år är antalet skrivande halverat. Detta på grund av coronapandemin. Provet genomfördes under söndagen, med en mängd åtgärder, för att förhindra smittspridning.

Vårens högskoleprov blev inställt, och det var länge oklart om höstens prov skulle kunna genomföras, på grund av coronapandemin.

I mitten på september blev det dock klart att provet skulle hållas, men med ett mycket begränsat antal deltagare. Högskolan i Halmstad fick ta emot 550 personer, en halvering i jämförelse med tidigare år.

Coronaviruset i Halland

– Vi har jobbat hårt och vidtagit en mängd olika åtgärder för att förhindra smittspridning, säger Mats Lindh, provansvarig, vid Högskolan i Halmstad, till SVT Nyheter Halland.

I klippet förklarar Mats Lindh mer om åtgärderna och om att det var tudelat att provet blev av trots allt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet