På tisdagen inleds förhandlingarna i hovrätten mot männen som i juni dömdes för bortrövandet av en flicka från socialtjänsten. Foto: Janerik Henriksson/TT

Hovrättsförhandlingarna om bortförd flicka inleds

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsmorgonen inleddes hovrättsförhandlingarna mot de fem män som i juni dömdes för bortförandet av en flicka i Halland under hösten 2022. Domen väntas i slutet av augusti.

I juni 2022 kontaktades socialtjänsten på en ort i Småland om att två flickor, 12 och 14 år, skulle ha misshandlats av sin pappa. Den 14-åriga flickan var också orolig att hon skulle giftas bort. Flickorna omhändertogs av socialtjänsten och placerades i familjehem i Halland, men i oktober samma år försvann flickorna därifrån.

Dömdes i tingsrätten

Männen, däribland flickornas pappa, dömdes i Halmstad tingsrätt i juni för att ha rövat bort den yngre av flickorna och fört henne utomlands. Den äldre dottern hann fylla 15 år och ansågs därmed vuxen och omfattades inte av rättegången. Alla fem män överklagade domen till hovrätten.

Hovrättsdomen väntas falla runt två veckor efter den sista huvudförhandlingen åttonde augusti.

I klippet nedan får du en sammanfattning av fallet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De bortförda flickorna – detta har hänt. Foto: SVT/Storyblocks

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.