”Det är ett betyg på att de ritningar som finns på parken är tillräckligt intressanta för att hålla ett OS-kval i”, säger Johan Petersson, ordförande för Hylte Skateparkförening. Foto: SVT

Skateparken i Hylte tar form – invigs med OS-kval

Publicerad

I mars började bygget av Hyltes första skateboardpark. I slutet på juli är bygget klart och den sjunde september hålls OS-kval i skateparken i samband med invigning.

Förra året beslutades det att Hylte skateparkförening, som funnits sedan 2016, får ett ekonomiskt stöd på fem miljoner kronor från Arvsfonden för att kunna bygga Hylte skatepark.

OS-kval

Nu håller Hyltes skateparkförening på att förbereda sig för tävlingen Betongcupen och ett OS-kval som ska hållas i skateparken i samband med invigningen.

Hylte

– Det är ett betyg på att de ritningar som finns på parken är tillräckligt intressanta för att hålla ett OS-kval i, säger Johan Petersson, ordförande för Hylte skateparkförening.

Hör Johan Peterssons tankar om OS-kvalet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hylte

Mer i ämnet