I Halmstad kan p-avgiften höjas med 67 procent

Publicerad

I Halmstads kommun föreslås priserna höjas till som dyrast 20 kronor i timmen. Men nämnden vill utreda det ännu mer.
– Vi behöver titta över taxorna, säger nämndsordförande Håkan Björklund (C).

Teknik- och fritidsförvaltningens tjänstemän gav till förslag om att höja taxorna i Halmstads zonsystem. Från tre, sex och tolv kronor i timmen, till fem, tio och 20 kronor i timmen. En höjning med hela 67 procent.

– Vi vill ha en bättre styrning av trafiken i stan, till exempel att fler ska ställa sig i p-husen och inte på gatorna. Då måste vi titta på taxorna och zonindelningarna, säger Håkan Björklund (C), ordförande i teknik- och fritidsnämnden.

Utreds ytterligare

Men förslaget har återremitterats och ska utredas ytterligare.

– Vill vill ha en bättre konsekvensbeskrivning och se vilka effekter det kan få på sikt. Det handlar bland annat om att lyssna på aktörer i centrum, säger Håkan Björklund.

När kan det bli tal om något beslut?

– Jag vet inte när det tas upp, men kanske i september. Det ska inte ta flera år att fatta beslut, men det är viktigt att allt blir rätt och att det inte tas några förhastade beslut, säger han.

SVT rapporterade · Gratis parkering – bra eller dåligt?

20.30
Tack för alla era åsikter! Nu stänger vi den här chatten för idag!
20.08
Innerstaden gynnas av att fler reser kollektivt. En bussresenär rör sig över större yta i stadskärnan och är på så vis en bättre kund än bilisten som åker till specifik plats för sitt ärende. Höjd p-avgift får fler att välja buss. Gynnar alla.
20.08
Jag kan tyvärr inte utnyttja kollektivtrafik men straffas om jag vill till Halmstad City. Jag kör ju knappast mindre bil om jag vill till Flygstaden (mer körning) eller Stenalyckan (ngt mindre) men båda dessa handelscentrum närmast tvingar en att flytta bilen flera gånger mot skillnad till City som åtminstone är fotgängaranpassat när man väl parkerat.Och nya Svartmunken P-hus. Otidsenligt trångt !
20.08
Pskiva
20.08
Hur tänker våra politiker?? Ett nybyggt parkeringshus står öde. Centrum har många tomma lokaler..Självklart P-skiva för att förenkla för innevånare och turister.
20.08
P-skiva, givetvis! Aldrig att jag ställer min bil i ett p-hus! Varför då? Jo risken är stor att någon osedd kan göra åverkan på bilen, eller tänk om man en sen kväll kommer för att hämta bilen och blir överfallen! Vem ser det? Och tänk vilket sjå det är när man skall betala avgiften. Jag har mer än en gång stått och krånglat med mitt betalkort innan apparaten har velat godkänna min betalning. Nej tacka vet jag P-skiva!!!
20.08
P-skiva TACK.
20.08
Jätte bra att ej behöva bara p-skiva
20.08
Gratis handikapp parkering och fri parkering i tre timmar P skiva - ja!
20.08
Parkeringsskiva. Givetvis!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer