Håkan Björklund ordförande i teknik och fritidsnämnden Foto: SVT

I Halmstad kan p-avgiften höjas med 67 procent

Uppdaterad
Publicerad

I Halmstads kommun föreslås priserna höjas till som dyrast 20 kronor i timmen. Men nämnden vill utreda det ännu mer.

– Vi behöver titta över taxorna, säger nämndsordförande Håkan Björklund (C).

Teknik- och fritidsförvaltningens tjänstemän gav till förslag om att höja taxorna i Halmstads zonsystem. Från tre, sex och tolv kronor i timmen, till fem, tio och 20 kronor i timmen. En höjning med hela 67 procent.

– Vi vill ha en bättre styrning av trafiken i stan, till exempel att fler ska ställa sig i p-husen och inte på gatorna. Då måste vi titta på taxorna och zonindelningarna, säger Håkan Björklund (C), ordförande i teknik- och fritidsnämnden.

Utreds ytterligare

Men förslaget har återremitterats och ska utredas ytterligare.

– Vill vill ha en bättre konsekvensbeskrivning och se vilka effekter det kan få på sikt. Det handlar bland annat om att lyssna på aktörer i centrum, säger Håkan Björklund.

När kan det bli tal om något beslut?

– Jag vet inte när det tas upp, men kanske i september. Det ska inte ta flera år att fatta beslut, men det är viktigt att allt blir rätt och att det inte tas några förhastade beslut, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.