Minister för högre utbildning och forskning, Matilda Ernkrantz (S), landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) och kulturminister Amanda Lind (MP) under en pressträff. Alla nya som ministrar. Foto: TT

Jennie Nilsson (S) från Hylte ny minister

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Löfven (S) presenterade under måndagen sin nya regering. Ett av de nya namnen är Hyltes tidigare kommunråd Jennie Nilsson (S) som blir ny landsbygdsminister.

Stefan Löfvens (S) nya regeringen innehåller sex nya ministrar, en av dem Jennie Nilsson (S), tidigare kommunråd i Hylte kommun.

Hon blir nu statsråd i näringsdepartementet under nya näringsministern Ibrahim Baylan (S). Hennes titel blir landsbygdsminister.

– Hon är väl rustad för uppdraget med erfarenhet från näringsutskottet och tidigare som kommunråd i en landsbygdskommun, säger Stefan Löfven vid en presskonferens på måndagen.

Valkrets Hallands län

Jennie Nilsson (S) har varit riksdagsledamot sedan 2016 och har Halland som valkrets. Hon satt som ordförande i näringsutskottet förra mandatperioden och har suttit som ledamot i krigsdelegationen sedan 2014.

Hon är född och uppvuxen i Brännögård i Hylte kommun, men bor i dag i Frösakull, Halmstad.

I klippet ovan berättar Jennie Nilsson (S) hur hon ser på uppdraget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.